Saray'da Halk Dansları Gecesi'ne büyük ilgi

27.08.2026 - 19:28, Güncelleme: 27.08.2026 - 19:28
 

Saray'da Halk Dansları Gecesi'ne büyük ilgi

9. Uluslararası 16. Geleneksel Kültür, Sanat ve Barış Festivali’nin üçüncü gecesinde düzenlenen “Anadolu’dan Trakya’ya Halk Dansları Gecesi” Saray’da kültür ve sanat dolu anlara sahne oldu. SARAY’DA DANS VE KÜLTÜR ŞÖLENİ Atatürk Alanı’nda Halk Dansları Korteji ile başlayan program, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteranı’nın gösterisi ile devam etti. Anadolu’nun farklı yörelerinden Trakya’ya ve Balkanlara uzanan halk dansları, izleyicilere renkli ve coşkulu anlar yaşattı.  Programda Büyükçekmece Altın Köprü Halk Dansları modern dans ve Burdur yöresi gösterileriyle, Saray Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Bursa ve Tekirdağ yöreleri ile Genç Kızlar Balkan Danslarıyla sahne aldı. Çorlu Otantik Sahne Sanatları Derneği Güneydoğu ve Erzurum yörelerini, Edirne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ise Edirne yöresi ve Roman danslarını izleyiciyle buluşturdu. Farklı yörelerin müzik, dans ve kültürel değerlerinin aynı sahnede buluştuğu gece, Saraylılardan büyük ilgi gördü. Etkinlikte halk danslarının birleştirici gücü ön plana çıkarken, Anadolu’dan Trakya’ya uzanan kültürel zenginlik bir kez daha gözler önüne serildi.   Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

9. Uluslararası 16. Geleneksel Kültür, Sanat ve Barış Festivali’nin üçüncü gecesinde düzenlenen “Anadolu’dan Trakya’ya Halk Dansları Gecesi” Saray’da kültür ve sanat dolu anlara sahne oldu.
SARAY’DA DANS VE KÜLTÜR ŞÖLENİ
Atatürk Alanı’nda Halk Dansları Korteji ile başlayan program, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteranı’nın gösterisi ile devam etti. Anadolu’nun farklı yörelerinden Trakya’ya ve Balkanlara uzanan halk dansları, izleyicilere renkli ve coşkulu anlar yaşattı. 
Programda Büyükçekmece Altın Köprü Halk Dansları modern dans ve Burdur yöresi gösterileriyle, Saray Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Bursa ve Tekirdağ yöreleri ile Genç Kızlar Balkan Danslarıyla sahne aldı. Çorlu Otantik Sahne Sanatları Derneği Güneydoğu ve Erzurum yörelerini, Edirne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ise Edirne yöresi ve Roman danslarını izleyiciyle buluşturdu.
Farklı yörelerin müzik, dans ve kültürel değerlerinin aynı sahnede buluştuğu gece, Saraylılardan büyük ilgi gördü. Etkinlikte halk danslarının birleştirici gücü ön plana çıkarken, Anadolu’dan Trakya’ya uzanan kültürel zenginlik bir kez daha gözler önüne serildi.

 


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hurnethaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
dini chat