İEF’de gençler için eğlence ve adrenalin dolu gün

11.09.2026 - 12:14, Güncelleme: 11.09.2026 - 12:14
 

İEF’de gençler için eğlence ve adrenalin dolu gün

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 95’inci kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) beşinci günü de renkli görüntülere sahne oldu. Kentin kurtuluş yıl dönümü kutlamalarının da renk kattığı akşamda, gençler için düzenlenen aktiviteler büyük ilgi gördü.İZMİR (İGFA) - 95’inci İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) beşinci gününde de ziyaretçilerine keyifli anlar yaşattı. “Fuar Şehrin Kalbinde” sloganıyla Kültürpark’ta düzenlenen İEF, kentin kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü kutlamalarıyla da renklendi. Kültür ve sanat etkinliklerinin yanı sıra gençler için düzenlenen aktivitelerle adrenalin ve eğlence dolu anlar yaşandı. Ahşap Sahne Etkinlikleri kapsamında Quiz Night-Kızılcık Şerbeti, zumba, Latin dansı workshop, Genç İzmir müzik dinletisi ve akustik karaoke performansları gerçekleştirildi. Ayrıca robot gösterisi, takım ve robot tanıtımları ile sanal FRC Robot Turnuvası düzenlendi. Ziyaretçilere pedal çevirerek kendi içeceklerini hazırlama fırsatı sunan Smoothie Bike, hız, refleks ve dayanıklılığın öne çıktığı Run Challenge, dijital grafiti ve Slot Car etkinlikleriyle de her yaştan yurttaş kıyasıya rekabet etti. İZMİRLİLER MUTLU Etkinlikler kapsamında zumbaya katılan Nisa Akçiçek, “Çok güzel geçiyor. Çok güzel bir gün. Çok eğlendik. Çok fazla etkinlik var, hiç boş vaktimiz olmadı. Bugün çok gururluyuz. Gösterileri gördükçe daha da duygulanıyoruz” dedi. Nilay Su Kızılkaya ise “Çok güzel geçiyor. Dün de geldim, bundan sonra her gün geleceğim. Arkadaşımla burada buluştuk. Çok eğlendik. İzmir çok güzel bir şehir. İzmir’in dağlarında çiçekler açar. Ne mutlu Türk’üm diyene” diye konuştu. Manisa’dan gelen Ferhat Yağen, “Her sene fuara geliyoruz. Çok coşkulu ve güzel bir yer” dedi. Eşi Tuğba Yağen de “8 Eylül Manisa’nın kurtuluşuydu, onu kutladık. Bugün de İzmir’in kurtuluşunu kutluyoruz. Ortam çok güzel” ifadelerini kullandı. Dijital grafiti etkinliğine katılan Alya Öykü Kurttaş da “Renkli bir şeyler yapmak istedim. Manifest’ten Zeynep’i seçtim. Fuar çok güzel. Dansa, zumbaya girdim. Gezi alanlarında gezdik” dedi. Robotik kodlama alanına gelen Atatürk Lisesi öğrencisi Ahmet Fatih Çetin de, “Burada robotlarımızı sergiliyoruz. Yarışmalardaki robotlarımızı burada tanıtıyoruz. Dünya üzerinde on binlerce takım var. Türkiye en çok takım bulunduran üçüncü ülke konumunda. Biz önemli bir noktadayız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 95’inci kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) beşinci günü de renkli görüntülere sahne oldu. Kentin kurtuluş yıl dönümü kutlamalarının da renk kattığı akşamda, gençler için düzenlenen aktiviteler büyük ilgi gördü.

İZMİR (İGFA) - 95’inci İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) beşinci gününde de ziyaretçilerine keyifli anlar yaşattı. “Fuar Şehrin Kalbinde” sloganıyla Kültürpark’ta düzenlenen İEF, kentin kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü kutlamalarıyla da renklendi.

Kültür ve sanat etkinliklerinin yanı sıra gençler için düzenlenen aktivitelerle adrenalin ve eğlence dolu anlar yaşandı. Ahşap Sahne Etkinlikleri kapsamında Quiz Night-Kızılcık Şerbeti, zumba, Latin dansı workshop, Genç İzmir müzik dinletisi ve akustik karaoke performansları gerçekleştirildi. Ayrıca robot gösterisi, takım ve robot tanıtımları ile sanal FRC Robot Turnuvası düzenlendi. Ziyaretçilere pedal çevirerek kendi içeceklerini hazırlama fırsatı sunan Smoothie Bike, hız, refleks ve dayanıklılığın öne çıktığı Run Challenge, dijital grafiti ve Slot Car etkinlikleriyle de her yaştan yurttaş kıyasıya rekabet etti.

İZMİRLİLER MUTLU

Etkinlikler kapsamında zumbaya katılan Nisa Akçiçek, “Çok güzel geçiyor. Çok güzel bir gün. Çok eğlendik. Çok fazla etkinlik var, hiç boş vaktimiz olmadı. Bugün çok gururluyuz. Gösterileri gördükçe daha da duygulanıyoruz” dedi. Nilay Su Kızılkaya ise “Çok güzel geçiyor. Dün de geldim, bundan sonra her gün geleceğim. Arkadaşımla burada buluştuk. Çok eğlendik. İzmir çok güzel bir şehir. İzmir’in dağlarında çiçekler açar. Ne mutlu Türk’üm diyene” diye konuştu.

Manisa’dan gelen Ferhat Yağen, “Her sene fuara geliyoruz. Çok coşkulu ve güzel bir yer” dedi. Eşi Tuğba Yağen de “8 Eylül Manisa’nın kurtuluşuydu, onu kutladık. Bugün de İzmir’in kurtuluşunu kutluyoruz. Ortam çok güzel” ifadelerini kullandı. Dijital grafiti etkinliğine katılan Alya Öykü Kurttaş da “Renkli bir şeyler yapmak istedim. Manifest’ten Zeynep’i seçtim. Fuar çok güzel. Dansa, zumbaya girdim. Gezi alanlarında gezdik” dedi.

Robotik kodlama alanına gelen Atatürk Lisesi öğrencisi Ahmet Fatih Çetin de, “Burada robotlarımızı sergiliyoruz. Yarışmalardaki robotlarımızı burada tanıtıyoruz. Dünya üzerinde on binlerce takım var. Türkiye en çok takım bulunduran üçüncü ülke konumunda. Biz önemli bir noktadayız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hurnethaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
dini chat