Güzelbahçe'de suya güçlü takviye

09.05.2026 - 13:13, Güncelleme: 09.05.2026 - 13:13
 

Güzelbahçe'de suya güçlü takviye

İZSU Genel Müdürlüğü, Güzelbahçe ve Yelki’de yaz aylarında yaşanan su basıncı ve debi sorunlarını çözmek için 3 kilometrelik iletim hattı inşa ediyor. Yaklaşık 15 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen proje sayesinde bölgeye kesintisiz ve daha güçlü içme suyu sağlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Güzelbahçe’de hızla artan nüfusun su ihtiyacına yanıt vermek için mevcut içme suyu sistemine alternatif yeni bir iletim hattı inşaatına başladı. Güzelbahçe merkez ile Yelki Mahallesi’ni kapsayan hat sayesinde özellikle yaz aylarında yaşanan basınç ve debi sorunları tarihe karışacak. Çalışmalar kapsamında toplam 3 kilometre uzunluğunda, 400 mm çapında düktil font içme suyu iletim hattı imal ediliyor. Yaklaşık 15 milyon liralık maliyetle hayata geçirilen proje 2 ayda tamamlanacak. İstiklal Caddesi’nden Yelki’ye uzanan hat İZSU Genel Müdürlüğü Narlıdere Teknik Amiri Onur Olcay, “Güzelbahçe İstikbal Caddesi’nden başlayan bu çalışmamız ile Güzelbahçe’de yaz aylarında oluşan basınç problemlerinden kaynaklı su yetersizliğini gidermiş olacağız. Yaklaşık üç kilometrelik hatta 400 mm çapında bir boru hattı döşeyeceğiz. 2026 yazına girmeden buradaki çalışmamızı sonlandıracağız” dedi.     Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İZSU Genel Müdürlüğü, Güzelbahçe ve Yelki’de yaz aylarında yaşanan su basıncı ve debi sorunlarını çözmek için 3 kilometrelik iletim hattı inşa ediyor. Yaklaşık 15 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen proje sayesinde bölgeye kesintisiz ve daha güçlü içme suyu sağlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Güzelbahçe’de hızla artan nüfusun su ihtiyacına yanıt vermek için mevcut içme suyu sistemine alternatif yeni bir iletim hattı inşaatına başladı. Güzelbahçe merkez ile Yelki Mahallesi’ni kapsayan hat sayesinde özellikle yaz aylarında yaşanan basınç ve debi sorunları tarihe karışacak. Çalışmalar kapsamında toplam 3 kilometre uzunluğunda, 400 mm çapında düktil font içme suyu iletim hattı imal ediliyor. Yaklaşık 15 milyon liralık maliyetle hayata geçirilen proje 2 ayda tamamlanacak.

İstiklal Caddesi’nden Yelki’ye uzanan hat

İZSU Genel Müdürlüğü Narlıdere Teknik Amiri Onur Olcay, “Güzelbahçe İstikbal Caddesi’nden başlayan bu çalışmamız ile Güzelbahçe’de yaz aylarında oluşan basınç problemlerinden kaynaklı su yetersizliğini gidermiş olacağız. Yaklaşık üç kilometrelik hatta 400 mm çapında bir boru hattı döşeyeceğiz. 2026 yazına girmeden buradaki çalışmamızı sonlandıracağız” dedi.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hurnethaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.