Güzel Sanatlar Akademisi Öğrencisi'nden 'Dönüşüm: Bir Bütünün İçinde Bir Olmak' Sergisi

17.03.2026 - 11:28, Güncelleme: 17.03.2026 - 11:28
 

Güzel Sanatlar Akademisi Öğrencisi'nden 'Dönüşüm: Bir Bütünün İçinde Bir Olmak' Sergisi

Küçükçekmece Belediyesi Güzel Sanatlar Akademisi öğrencisi Emel Tamer’in çalışmalarından oluşan ‘Dönüşüm: Bir Bütünün İçinde Bir Olmak’ adlı sergi, Güzel Sanatlar Akademisi Performans Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu. Ana malzemesi kombucha SCOBY (simbiyotik bakteri ve maya kolonisi)’nden oluşan serginin açılışına Küçükçekmece Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gürbey ve çok sayıda sanatsever katıldı. 28 Mart’a kadar ziyaret edilebilir ‘Küçükçekmece’de Kadın İzi’ yaklaşımıyla kadınların üreten ve dönüştüren gücüne vurgu yapan sergide; sanatçı fermente bir çay olan kombuchayı kolaj ve heykel çalışmalarında kullanarak dönüşüm, sürdürülebilirlik ve üretim kavramlarını odağa almış. Organik yapısı ve atıksız üretim süreciyle dikkat çeken bu malzeme, sergide hem biyolojik hem de kavramsal bir dönüşüm metaforu olarak ortaya çıkıyor. Dönüşümün kaçınılmaz değil, aynı zamanda mümkün ve üretken bir süreç olduğunu görünür kılan sergi, 28 Mart tarihine kadar GSA Perfomans Galerisi’nde sanatseverler için ziyarete açık olacak.   Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Küçükçekmece Belediyesi Güzel Sanatlar Akademisi öğrencisi Emel Tamer’in çalışmalarından oluşan ‘Dönüşüm: Bir Bütünün İçinde Bir Olmak’ adlı sergi, Güzel Sanatlar Akademisi Performans Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu.

Ana malzemesi kombucha SCOBY (simbiyotik bakteri ve maya kolonisi)’nden oluşan serginin açılışına Küçükçekmece Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Gürbey ve çok sayıda sanatsever katıldı.

28 Mart’a kadar ziyaret edilebilir

‘Küçükçekmece’de Kadın İzi’ yaklaşımıyla kadınların üreten ve dönüştüren gücüne vurgu yapan sergide; sanatçı fermente bir çay olan kombuchayı kolaj ve heykel çalışmalarında kullanarak dönüşüm, sürdürülebilirlik ve üretim kavramlarını odağa almış. Organik yapısı ve atıksız üretim süreciyle dikkat çeken bu malzeme, sergide hem biyolojik hem de kavramsal bir dönüşüm metaforu olarak ortaya çıkıyor.

Dönüşümün kaçınılmaz değil, aynı zamanda mümkün ve üretken bir süreç olduğunu görünür kılan sergi, 28 Mart tarihine kadar GSA Perfomans Galerisi’nde sanatseverler için ziyarete açık olacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hurnethaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.