Ankara'da Polatlı’ya kırsal kalkınma yatırımı

16.02.2026 - 09:41, Güncelleme: 16.02.2026 - 09:41
 

Ankara'da Polatlı’ya kırsal kalkınma yatırımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı destekleyen yatırımlarına Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi’nde açılan Tohum Eleme ve Yem Ezme Tesisi ile bir yenisini daha ekledi. Açılışı yapılan tesisle; bölge çiftçilerinin girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve yerelde üretimin güçlendirilmesi hedefleniyor.ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te kırsal kalkınmayı destekleyen yatırımlarına devam ediyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi’ne Tohum Eleme ve Yem Ezme Tesisi açıldı. YÜZDE 100 HİBE İLE KIRSAL MAHALLELERE KAZANDIRILIYOR Saatte 5 ton işleme kapasitesine sahip modern ekipmanlardan oluşan tesis sayesinde çiftçiler; kendi ürettikleri tohumları yabancı ot, yabancı tohum, taş ve toprak gibi istenmeyen unsurlardan arındırarak ekime hazır, temiz ve ilaçlanmış şekilde elde edebiliyor. Arpa ve buğday başta olmak üzere çeşitli tahıl ürünlerinin elenebildiği tesiste; farklı elek sistemleriyle nohut ve benzeri ürünler için de kullanım sağlanabiliyor. Eleme işlemi sırasında ayrılan ve ekime uygun olmayan küçük taneler ise tesis bünyesinde bulunan yem ezme ünitesinde değerlendirilerek hayvancılıkla uğraşan üreticiler için yem hâline getiriliyor. Yüzde 100 hibe kapsamında kırsal mahallelere kazandırılan tesis ile dışa bağımlılığın azaltılarak çiftçilerin girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve yerelde üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı destekleyen yatırımlarına Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi’nde açılan Tohum Eleme ve Yem Ezme Tesisi ile bir yenisini daha ekledi. Açılışı yapılan tesisle; bölge çiftçilerinin girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve yerelde üretimin güçlendirilmesi hedefleniyor.

ANKARA (İGFA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te kırsal kalkınmayı destekleyen yatırımlarına devam ediyor.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi’ne Tohum Eleme ve Yem Ezme Tesisi açıldı.

YÜZDE 100 HİBE İLE KIRSAL MAHALLELERE KAZANDIRILIYOR

Saatte 5 ton işleme kapasitesine sahip modern ekipmanlardan oluşan tesis sayesinde çiftçiler; kendi ürettikleri tohumları yabancı ot, yabancı tohum, taş ve toprak gibi istenmeyen unsurlardan arındırarak ekime hazır, temiz ve ilaçlanmış şekilde elde edebiliyor. Arpa ve buğday başta olmak üzere çeşitli tahıl ürünlerinin elenebildiği tesiste; farklı elek sistemleriyle nohut ve benzeri ürünler için de kullanım sağlanabiliyor. Eleme işlemi sırasında ayrılan ve ekime uygun olmayan küçük taneler ise tesis bünyesinde bulunan yem ezme ünitesinde değerlendirilerek hayvancılıkla uğraşan üreticiler için yem hâline getiriliyor.

Yüzde 100 hibe kapsamında kırsal mahallelere kazandırılan tesis ile dışa bağımlılığın azaltılarak çiftçilerin girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve yerelde üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hurnethaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
dini chat giftcardmall/mygift Penis Büyütme Ameliyatı Meme Büyütme Ankara Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Dövme Sildirme Ankara Lazer Epilasyon Çayyolu Lazer Epilasyon Konya Cilt Bakımı Konya Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara Radyolog Ankara Selülit Tedavisi Konya Göz Kapağı Estetiği Ankara