6 yıl önceki kaçak avın failleri tespit edildi! 5 yaban keçisi için ceza uygulandı

06.08.2026 - 18:25, Güncelleme: 06.08.2026 - 18:25
 

6 yıl önceki kaçak avın failleri tespit edildi! 5 yaban keçisi için ceza uygulandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Siirt’in Şirvan ilçesinde 6 yıl önce koruma altındaki 5 yaban keçisinin yasa dışı avlanmasına ilişkin yürütülen çalışmalar sonucunda faillerin belirlendiğini ve haklarında idari para cezası uygulandığını açıkladı.ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı, yaban hayatına yönelik kaçak avcılıkla mücadelenin sürdüğünü bildirdi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 6 yıl önce Siirt’in Şirvan ilçesinde koruma altındaki 5 yaban keçisinin yasa dışı avlanması olayına ilişkin çalışmaların sonuçlandığı belirtildi. Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Teşkilatı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinin koordineli çalışmasıyla olayın faillerinin tespit edildiği, şahıslar hakkında idari para cezası uygulandığı kaydedildi. Açıklamada, “Yıllar geçse de Devletimizin hafızası diri, kanunsuzluklara karşı takibi her zaman nettir” ifadelerine yer verilirken, doğal hayatın korunması için ilgili kurumların 7 gün 24 saat sahada çalışmalarını sürdürdüğü vurgulandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Siirt’in Şirvan ilçesinde 6 yıl önce koruma altındaki 5 yaban keçisinin yasa dışı avlanmasına ilişkin yürütülen çalışmalar sonucunda faillerin belirlendiğini ve haklarında idari para cezası uygulandığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı, yaban hayatına yönelik kaçak avcılıkla mücadelenin sürdüğünü bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 6 yıl önce Siirt’in Şirvan ilçesinde koruma altındaki 5 yaban keçisinin yasa dışı avlanması olayına ilişkin çalışmaların sonuçlandığı belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Teşkilatı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinin koordineli çalışmasıyla olayın faillerinin tespit edildiği, şahıslar hakkında idari para cezası uygulandığı kaydedildi. Açıklamada, “Yıllar geçse de Devletimizin hafızası diri, kanunsuzluklara karşı takibi her zaman nettir” ifadelerine yer verilirken, doğal hayatın korunması için ilgili kurumların 7 gün 24 saat sahada çalışmalarını sürdürdüğü vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hurnethaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
dini chat