Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2011 yılında tüketici fiyatları endeksinin (TÜFE) yüzde 10,45,üretici fiyatları endeksinin (ÜFE) ise yüzde 13,33 arttığını açıkladı.
TÜİK’in 2003 baz yıllı verilerine göre, geçen yılın Aralık ayında tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) yüzde 0,58, üretici fiyatları endeksi (ÜFE) ise yüzde 1 artış gösterdi.
Aralık ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalara göre yıllık enflasyon ise tüketici fiyatlarında yüzde 6,47, üretici fiyatlarında ise yüzde 11,09 düzeyinde gerçekleşti.
2008'DEN BU YANA İLK KEZ
Böylece Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE), 2008 yılının Aralık ayından bu yana ilk defa çift haneyi gördü. TÜFE, en son 2008'de çift haneyi görmüş ve bu tarihten sonra 2009 yılının ekim ayında yüzde 5.08 ile tarihi düşük bir seviyeye ulaştı.
Bu yıla yüzde 4.9'luk bir 12 aylık tüketici enflasyonuyla başlayan Türkiye, ocaktan sonraki 11 ay sonra içinde çift haneli enflasyonla karşı karşıya kaldı.
MEMUR VE EMEKLİYE ENFLASYON ZAMMI
Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emekliler, enflasyon rakamlarının yüzde 0.58 çıkması nedeniyle yüzde 2.7 ek zam almaya hak kazandı.
Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri için büyük önem taşıyan Aralık ayına ait enflasyon rakamları açıklandı. Temmuz-Aralık döneminde Bütçe Kanunu kapsamında yüzde 4 oranında zam alan devlet memurları, yüzde 0.58 çıkan Aralık ayı enflasyonu nedeniyle yüzde 2.79 ek zam alacaklar.